Matplan forenkler hverdagen med ukemenyer og handlelister! Klikk her for å komme i gang!
picture of food
Hjemmelaget lasagne

Ricki Sickenger,03 jan 17

(0)
4
30 min
Deilig hjemmelaget lasagne er noe de fleste liker, og denne er vår families favoritt.

Hvis du aldri har prøvd å lage hjemmelaget lasagne fra bunnen av vil du bli overrasket over hvor mye bedre det smaker og at det ikke tar så mye lenger tid. 20 minutter forberedelse og 30 minutter i ovnen, så har du et velsmakende måltid!
Ingredienser
Kjøttsaus:

1 ss olivenolje
1 løk, kuttet i små biter
1 fedd hvitløk
1/2 gulrot, kuttet i små biter
400gr kjøttdeig
1 boks tomatpuré
2 ss ketsjup
1 ts HP sauce
1 ss basilikum
1 ss origano
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
1.5dl vann

200gram ost, revet
1/2 pakke lasagneplater

Bechamelsaus:

3 ss smør
3 ss mel
7 dl melk
1 ts muskatnøtt
50g hvitost, revet
Tilberedning
Kjøttsaus:

Stek løk og gulrøtter i oljen på middels varme til løken er gjennomsiktig (4-5 min). Ha oppi hvitløk.
Skru opp varmen og stek kjøttdeigen sammen med løk, gulrot og hvitløk. Når kjøttdeigen er stekt skru ned varmen til middels igjen og ha oppi tomatpuré, ketsjup, HP Sauce, krydder og vann. Spe evt med litt vann slik at konsistensen blir passe. Hvis den blir for tynn kan den småkoke litt ekstra. Når sausen begynner å putre skru ned til svak varme og godgjøre seg i 10-15 minutter. Mens kjøttsausen putrer kan du lage bechamelsausen og sette ovnen på 200grader.


Bechamelsaus:
Smelt smøret i en panne på middels varme, og ha oppi mel. Bland mel og smør med visp og la det boble litt ca 1 minutt, men ikke la det bli brunt. Ha oppi 1-2 dl varm melk, og visp til en jevn røre. Bland i resten av melken litt etter litt. Når all melken er oppi og det bobler, kan du ha oppi muskattnøtt og blande inn osten litt etter litt. La det putre på svak varme i 4-5 minutter til kjøttsausen også er ferdig. Husk å røre av og til så sausen ikke svir seg.

Legg lasagnen lagvis i en ildfast form. Begynn med et lag kjøttsaus, og så lasagneplater. Deretter er det bechamelsaus, og lasagneplater. Neste lag er kjøttsaus og lasagneplater. På toppen har man bechamelsaus og revet ost.

Formen settes midt i ovnen og stekes i 25-30 minutter.

Serveres med frisk salat og godt brød. Bon apetit!

Tips: Bechamelsausen blir best hvis man varmer opp melken til kokepunktet før man har det oppi sausen. Dette kan man gjøre mens man lager kjøttsausen. Melk koker veldig lett over, så man må passe på å ta den av varmen før det skjer. Pass godt på under oppkoking!