Matplan forenkler hverdagen med ukemenyer og handlelister! Klikk her for å komme i gang!
picture of food
Smaksrike kjøttboller med pitabrød og tzatziki

Ricki Sickenger,06 feb 17

(0)
4
30 min
Hjemmelagde kjøttboller er kjempegodt. Disse krydrete kjøttbollene kombinert med pitabrød, tzatziki og salat gir en liten smak av middelhavet og sydenstemning, selv på en vanlig hverdag.
Ingredienser
Kjøttboller:

400 g kjøttdeig eller lammedeig
1 ts salt
2 fedd hvitløk
1 gren fersk rosmarin
3-4 grener fersk oregano
godt med nykvernet pepper
½ ts paprikapulver
olivenolje steking

Tzatziki:
3dl matyoghurt eller gresk yoghurt
1/4 agurk
2 hvitløksfedd
1/2 ts dillkrydder
1/4 ts salt
1ts sitronsaft

6 Pitabrød
salat
Tilberedning
Bland kjøttdeigen i en bolle sammen med salt, revet hvitløk, finhakket rosmarin og finhakket oregano. Så blander du inn resten av krydderne.

Kjøttbollene må være ganske små, så det er lurt å gjøre dette med hendene. For at ikke deigen skal klistre seg til hendene er det lurt å ha en bolle med vann ved siden av for å holde fingrene våte under forming av kjøttbollene.

Stek kjøttbollene på sterk varme til de er gjennomstekte og har fått litt farge.

Rasp agurk til tzatziki. Agurken kan raspes over et dørslag eller en sil, og saltes med ca 1 ts salt. Saltet trenger tid til å trekke ut vannet, så den kan ligge i 10-15 minutter mens du lager til kjøttbollene. Hvis ikke du vil vente, kan du la agurken ligge i 2-3 minutter i dørslag før du presser ut væsken med hendene. Når du har fått ut væsken blander du agurken inn i yoghurten. Så rasper du hvitløk og blander den inn i yoghurten sammen med de andre ingrediensene.

Har du god tid lager du tzatzikien på forhand. Tzatziki blir best hvis du lager den minst 1 time før måltidet, gjerne på formiddagen slik de gjør på tavernaene i Hellas.

Serveres med stekte pitabrød og en salat.

Yamas!
Kilde: http://frutimian.no/